Works

About

Contact

/

Star Legend Game Centre by Meland Excellence Meilin Center Square

ENTERTAINING Leisure&Entertainment
LOCATION Shenzhen, China
SERVICE Interior design
YEAR 2016

Star Legend Game Centre by Meland Excellence Meilin Center Square

Leisure&Entertainment

LOCATION Shenzhen, China

SERVICE Interior design

YEAR 2016

A.D. 2132, for already few decades since the space era starts, human beings have built various colonies on Mars and have begun to gather resource from satellites of Jupiter. Now I am in a lounge of one of many space ports on the Earth, waiting for a spaceship flight to a city on the Mars. I can’t imagine such a routine trip for me could be a dream for people in a century ago. However, in a blink I found myself actually still in the timeline of A.D. 2016, and my location is in a game centre in the Meland Meilin Shopping Centre, Shenzhen.

The entrance of the “spaceship” is made of the feature wall and doorway that are accumulated by series of hexagonal patterned metal features. These infrangible honeycomb shaped features are matched with the high gloss paint finishes that consist of randomly arranged tones from white to blue and purple. The tones above are the colours that can be seen in the spacious universe, with the aid of some fixtures in the surroundings, the result is a sci-fi genre that leads people to the space era. The windows within the hexagonal matrix take the role as a spaceship’s windows through to the surrounding universe, with the laminating signage and ceiling light troughs bringing out the main theme, it is no wonder why visitors would mistakenly found themselves in the space era.

The service counter is the very first place to visit while getting aboard the spaceship. The durable hexagonal structure of the entrance has been introduced to the whole interior since this area. The finish of the counter that represents the skyline of futuristic city is being highlighted by a series of LED strips, the feature wall behind the counter has applied the beehive setting that is similar to the counterpart at entrance, in order to respond to style of the entrance. Some hexagons in the “beehive” has been dragged longer and bonded to form various extents on the lengths of hexagons, the mechanical and rapid atmosphere of the era of space colonies.

Then the setting of this feature wall has been expanded towards the walls in whole interior as well, yet the feature has been divided into 3 lanes of flat matte paint finish with different colours, and also decorated by several ornamental light troughs in between, which is in purpose for responding the skyline theme of the counter unit, as well as displaying the urban atmosphere and voyage passion of the destination on Mars.