Works

About

Contact

/

Visual Culture Optical Ltd. Wyndham Street

SHOPPING Retail Shop
LOCATION Central, HK
SERVICE Interior design
YEAR 2014

Visual Culture Optical Ltd. Wyndham Street

Retail Shop

LOCATION Central, HK

SERVICE Interior design

YEAR 2014

Project background

Modern glasses are a kind of optical industrial products, which are made for the actual vision needs. At the same time, however, it exudes the inadvertent beauty. Behind the practicability is the artistry. The branch of visual culture optical Ltd located in the middle of the ring road is designed to reflect the subtle characteristics of glasses. Before the move, the shop was a white themed upstairs shop, while the new shop got rid of the previous single image with the coarse and fine temperament of the glasses industry.

Design emphasis

High ceiling maximizes space vision

The store site has nearly two floors of ceiling, which is not very common in the small Hong Kong. The designer is not stingy to use full height glass windows and doors outside the store to show the whole space and maximize the sense of space. In addition to the special customized chandeliers and spotlights, the high ceiling does not have a deliberate decoration, keeping the smooth concrete surface, and the next wall only has a simple paint finish, combined with the industrial wall lamps specially purchased by the UK, which is the first to show an industrial rough and distinct image.

Glass partition makes space perform its duties

In order to maximize the space, only slightly higher glass window like screens are set in the store to separate the service space for the guests, rather than using sealed room intervals. The space between the two images and the three areas divided by them are distinguished by different themes.

First of all, there is the interval of silver finish. One of the three windows is "closed" with John Lennon's favorite white mountain glasses, which attracts people's attention with a flat industrial atmosphere.

Secondly, the glass window screen with the same appearance as the front but with full black color matching forms the other two service areas. The display cabinets and glass decoration cabinets on the left and right sides of the screen are all matched. The pure black tone is matched with the wooden shelf, which makes the bright attention at the entrance gradually become quiet and solid. The designer also has some careful thinking here, deliberately using nostalgic chairs of different styles and materials in two similar service areas to make the division more distinct.